Pani Eleonora wybrała soczewki wieloogniskowe

Soczewki wieloogniskowe

“Już od dziecka dużo podróżowałam. Rodzice zarazili mnie pasją do podróżowania tak skutecznie, że już jako nastolatka w głowie miałam same wyjazdy. Nie wyobrażam sobie przestać podróżować i zwiedzać.

W końcu zaćma skutecznie zaczęła mi to utrudniać zabierając radość z patrzenia na piękne krajobrazy, malownicze miasta czy wysokie góry. Było to dla mnie dołujące przeżycie, bałam się, że mogę zostać zmuszona do zrezygnowania z czegoś, co jest dla mnie najważniejsze w życiu.

Dlatego zdecydowałam się na operację zaćmy i soczewki wieloogniskowe. Teraz wiem, że to był dobry wybór. Zaćma już mnie nie ogranicza. Zostało mi jeszcze wiele pięknych miejsc do zobaczenia. “

Dobry wzrok zarówno w bliży, jak i dali był dla Pani Eleonory bardzo istotny w realizowaniu swojej pasji.

Dlatego po konsultacji z lekarzem zdecydowała się na wybór soczewek wieloogniskowych.

“Dlaczego pacjenci wybierają soczewki wieloogniskowe?”

Soczewki wieloogniskowe dzięki temu, że pokrywają wszystkie możliwe strefy wpadania światła, naśladując naturalne zdolności akomodacyjne oka, zapewniają poprawę wzroku zarówno w bliży, dali, jak i odległościach pośrednich. Jest to dobry wybór dla osób, które nie chcą mieć konieczności noszenia okularów do bliży czy dali po operacji zaćmy. Wielu pacjentów po wyborze soczewek wieloogniskowych nie potrzebuje nosić okularów. Dzięki temu są one dobrym wyborem dla osób aktywnych zawodowo, uprawiających sporty oraz kierowców. Jest to duży atut soczewek wieloogniskowych.

Wybór soczewek to wybór na całe życie. Powinien być dobrze przemyślany i skonsultowany z lekarzem, który będzie wykonywał zabieg.

Zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub poprzez formularz online.

Odpowiemy na wszystkie pytania.