Zaćma Niemcy - czy się opłaca?

Zacma w Niemczech_czy to sie oplaca

Zaćma Niemcy – czy opłacalne jest wyjechanie do Niemiec w celu poddania się operacji zaćmy? Mamy dla Ciebie kilka powodów, dla których warto.

Po pierwsze – zaćma w Niemczech jest refundowana*

Wybierając naszą klinikę, dalej otrzymasz refundację zabiegu usunięcia zaćmy oraz soczewki tzw. jednoogniskowej białej. Gdy wybierzesz inny rodzaj soczewki, jak wieloogniskowa lub jednoogniskowa żółta z filtrem światła niebieskiego, też otrzymasz refundację i zapłacisz jedynie różnicę ceny do wybranej soczewki.

Po drugie - możliwość wyboru soczewek

Jest to dla pacjenta operującego zaćmę w Niemczech korzyść, ponieważ w Polsce nie mógłby liczyć na refundację w przypadku wyboru innej soczewki. W Polsce przy wyborze soczewki np. wieloogniskowej musi pokryć koszty zarówno soczewki, jak i operacji.

Zaćma Niemcy - badania przed operacją

W naszej klinice, specjalizującej się w operacji zaćmy w Niemczech, przeprowadzimy badania takie jak: refraktometrię, optyczną biometrię, ocenę ostrości wzroku do dali i bliży z optymalną korekcją okularową, badanie przedniego odcinka oka oraz badanie dna oka w lampie szczelinowej.

Zabieg usunięcia zaćmy w naszej klinice w Niemczech wykonywany jest w tym samym dniu, w którym pacjent przyjeżdża i tego dnia wraca do domu. Zabieg usunięcia zaćmy trwa 15 – 20 minut.

Decydując się na wykonanie zabiegu usunięcia zaćmy w naszej klinice, pacjent ma profesjonalną opieką przed, po, jak i w trakcie zabiegu. Dodatkowo otrzyma środek uspokajający, dzięki któremu zmniejsza się poziom stresu i podnosi komfort podczas zabiegu usunięcia zaćmy w Niemczech. Ponadto przed, po, jak i w trakcie zabiegu pacjent jest pod opieką lekarza anestezjologa, który dba o to, aby zabieg przebiegł bezboleśnie.

Gdzie jesteśmy i jak się z nami skontaktować?

Nasza klinika znajduje się w miejscowości o nazwie Pasewalk, niedaleko Polskiej granicy i miasta Szczecin.

Zaćma w Niemczech to możliwość wyboru soczewek. Wybór soczewek to ważny wybór. Powinien być dobrze przemyślany i skonsultowany z lekarzem, który będzie wykonywał zabieg.

Zapraszamy do kontaktu telefonicznego 572 864 964 lub poprzez formularz online.

Odpowiemy na wszystkie pytania odnośnie operacji.

*Wysokość zwróconych kosztów jest zależna od kursu euro oraz kwoty ustalonej przez polski NFZ. Do niektórych soczewek wymagana jest dodatkowa dopłata nierefundowana przez polski NFZ.